På generalforsamlingen blev der stillet spørgsmål ved, hvorfor vi ikke bare – som Sundby – kunne lande en 20 årig kontrakt.

Den uopsigelige del af vores kontrakt er udløbet, og det betyder, at vi nu kan opsiges med 2 års varsel. Ellers er kontrakten uændret. Det er fra forskellig side nævnt, at vi ved en sådan opsigelse vil skulle ”rydde op”, dette er dog ikke tilfældet, hvis By&Havn vælger at opsige os (jf. advokat).

Det er nu godt 1½ år siden, vi havde et møde med By&Havn om at starte forhandlinger om ny havnekontrakt.

By&Havn lagde på det tidspunkt op til, at de ønskede en hurtig proces – og der var lagt op til at vi kunne få en længevarende kontrakt mod afgivelse af noget af vores nuværende landareal. Som det tidligere er oplyst, har der været forelagt og drøftet planer og forslag om både spejlvending og en 8-talsløsning (flytning af en del af havnen mod øst).

Herefter gik processen i stå, og By&Havn har været ret fraværende siden vores møde den 6. marts 2023, idet de aflyste senest aftalte møde. Drøftelserne har herefter primært bestået af dialog mellem henholdsvis vores og By&Havns advokater, samt vores møder med vores advokat.

I modsætning til Sundby Havn er der for vores område flere uafklarede projekter, som kan berøre havnens arealer; herunder Metrobyggeri og udviklingen af Refshaleøen.

Det senest vi blev stillet i udsigt – via advokaten – var en lang række hensigtserklæringer for bevarelse af vores havn – med ændringer/erstatningsområder som følge af bl.a. Metro – mod at vi ville ændre den nuværende 2 årige opsigelsesfrist fra By&Havn til 1 år – men i det udkast til tillæg, vi fik tilsendt var der kun indbygget en kort passus om forkortet opsigelsesfrist, men ingen modydelser.

Bestyrelsen har derfor valgt i december måned at meddele By&Havn:

der kom indeholdt kun en passus om forkortet opsigelsesfrist.

Bestyrelsen har derfor valgt i december måned at meddele By&Havn:

Vi er vidende om, at der er en række uafklarede forhold i relation til plangrundlag/lokalplan, Metroføring og REDAs planer, som gør det vanskeligt for B&H at træffe beslutninger for området/Margretheholms havn; herunder at indgå aftale om den længevarende kontrakt, der har været stillet os i udsigt.

Vi ser frem til fornyede drøftelser, når der er større klarhed og plangrundlag for området.”

Vi har – til vores store overraskelse – end ikke modtaget en kvitteringsskrivelse for vores henvendelse.

Bestyrelsen overvejer de næste konkrete tiltag – men der skal som bekendt være to til tango…

Nærmere orientering på medlemsmøde.