Møderesumé                                                                                                                               05-12-2022

Skurvognsmøde vedr. Lynetteholm og transportvej til modtagestation.

Start 16.00 – slut 17.30

Til stede:

Jan Krøyer Pedersen, By&Havn – ordstyrer

 Kvinde? By&Havn 

Projektleder COWI – Christian?

Ulrik Andersen, Projektleder Munck

Ulrik, Projektleder Årslev

Person, Søren, der repræsenterende det overordnede for Udsigten mm. Han var med på et afbud. Hen refererede flere gange til Skaska – måske var han ansat der? – eller boede i den del som Skaska udlejer?

Privat person, boende i Udsigten – ejerdel.

Undertegnede, altså 3 personer!

Resumé:

Søren lagde ganske hårdt ud med at efterlyse en central person, der måtte have viden om det samlede projekt, hvad, hvornår… altså Lynetteholm, Østreringvej og Metro.

Efter lidt snak konkluderede Jan, at Søren burde henvende sig til Ingvar Seir og bede om et møde med Ingvar (direktør by og Havn).

Herefter var mødet nærmest et opfølgende møde i forhold til det tidligere mede 7. november.

Gennemsejling:

Kommentarer: det blev fra flere sider fremhævet, at det var et stort ønske, da det ville øge sikkerheden for afvikling af gennemsejlingstrafikken:

Da Søren og ukendt gik, blev det mere konkret om vores havn, idet jeg alene med de ”officielle”.

Det åbnede op for en fri og åben dialog: vi have en god debat vedr. indsejling: Jan havde været ude og se på manglende indsigt når vi kommer udefra – han er tydeligvis ikke sejler. Dialog omkring hvordan man sejler i et løb. Jeg tror ikke det førte til ændringer – men måske ikke umuligt at få den ”røde” det af indsejlingen flyttet mere mod syd?   

Vandstandsbræder:

Jan oplyste, at der vil blive opsat vandstandsbrædder på begge sider af broen!

Ligeledes vil der snarest blive opsat skilt med åbningstider på broen.

Der vil også blive opsat "gennemsejling forbudt skilte ved den faste del af broen.

Ventebroer:

Efter en tidligere dialog mellem Rahlf og Jan blev det afklaret, hvor broerne skal ligge - Svar: De kommer til at ligge, som vi ønsker med god plads (dybde) rundt. (personligt – som i nogen andre havne kan det være fornuftigt at markere lavtvandsområder - det vil jeg tage op i Klubben). Venteboerne kommer på plads i løbet af januar.

Svar: Hvis der er et større behov på østsiden, vil man nok hellere indkøbe en ekstra bro til østsiden.

Kommentar: Vi bør have en evaluering af behov efter et stykke tid – ikke noget klart svar på dette. Det skal vi følge op på! 

Broåbning

Spørgsmål: Hvornår kommer broen i ”drift”? 1. april.

Hvor ”højt” går broen op?

Ulrik, Munck 88 grader!

Rahlfs øjemål siger lidt andet – men der arbejdes på det!

Indsejlingsforhold til gennemsejlingsområdet

Der blev fra flere sider givet udtryk for bekymring for oversigtsforhold – specielt ved indsejling fra øst mod vest.

Spørgsmål: Vil det være muligt at flytte de sydlige, røde bøjer mere mod øst, så oversigtsforholdene bliver bedre samt at det bliver muligt for et indadgående fartøj at vige – dreje rundt – for et udadgående fartøj?

Svar: Ikke noget klart svar – der skal fortsat være plads til arbejdsfartøjer ved kaj 25. Kajen ud for Blok 4 – det nye træfliskraftværk.

Det blev igen understreget, at arbejdsfartøjer skal tage hensyn til vores jollesejlere - uden motor – ved indsejling og anduvning!

Kajanlæg

Kaj 25 – se ovenfor – vil blive anvendt af arbejdsfartøjer ind til perimeter for fase 2 er færdig. Dette arbejde forventes påbegyndt Oktober 2023 og vare 2 – 3 år.

Perimeter:

Først: de nuværende forbudsområder ud for Refshaleøen vil blive fjernet – når arbejdet med perimeter 1 er færdigt - formodentlig til foråret. 

Anlæg af perimeter 2 forventes at blive påbegyndt oktober 2023! Inden da vil anlæg af dæmning begynde: udgravning af furudregning af gytje osv. Der vil blive etableret et forbudsområde der rækker ca. 150m ud øst for perimeter 2s placering. Udløbsrøret fra Lynettens rensningsanlæg skal forlænges - det kan betyde et forbudsområde der ligger længere mod øst. Den opgave vil blive udført i begyndelsen af etablering af perimeter 2.

Udbud: er det afklaret – Fase 2: Nej – lød det klart fra flere sider.

Stort og småt:

Der bliver installeret et kamera på Siloen? Medudsigt til området? Det bliver offentligt tilgængeligt på onsdag.

Spørgsmål: Vil der komme flere Skurvognsmøder – hvis vi har behov, så stille de gerne op?

Referent

Rahlf