juniorer shortSejlklubben Lynetten har en aktiv junior og jolle afdelingen med yderst begejstrede sejlere.

Afdelingen henvender sig til børn og unge på 8 - 24+ år og kan kontaktes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontakt Junior og jolle formand, Henrik Sonne på 61 79 29 97 

Facebook gruppe: Lynetten Junior & jolle

 

Flere billeder fra turen nedenfor artiklen.

To dage før påske spændte fire af Lynettens Europa-jolle sejlere deres både på trailere og tog turen mod Gardasøen i Italien. Med hjælp fra OK-jolle sejleren Malte skulle vi ned og deltage i EuropeClassDenmarks årlige træningslejr. Thea, Sofie B, Malte, mor Annette og hunden Bobby kørte i afslappet stil tre dage for at lande ved Gardasøen dagen inden træningslejren begyndte. Her stødte Andrea og Sofie H til efter en lang flyvetur og kunne gå i gang med at klargøre og rigge jollerne til, sammen med de 58 andre Europa-sejlere fra syv forskellige lande der også deltog.

Det var med lige dele spænding og ængstelse at vi iagttog de vilde

som Gardasøen er kendt for. På en sø omringet af bjerge går vinden fra 1 m/s om morgen og stiger opad middag til vidunderlige 6 m/s for at ende i op mod 15 m/s om eftermiddagen.

Første dag startede med en briefing og inddeling i de hold vi skulle træne i de næste fire dage. Vi endte allesammen på hold 5, som de absolut mest urutinerede (og ældste) på hele træningslejren.

Kl 13 skulle vi mødes på vandet og så gik en højdramatisk dag i gang.
Vi startede ud med startlinje-træning, sammen med resten af hold 5.
Søen var spækket med sejlere - et kæmpe optimist-felt gjorde klar til deres berømte påske-stævne, windsurfere, foilers og Lasere susede om ørene på os og de første badeture med jollen skød os i gang.
Lige pludselig hører Sofie B et knæk og mærker en skarp smerte på tuden - masten er knækket og bommen er ramlet ned i hovedet på hende. Efter et øjebliks panik opdager hun at sådan en jolle jo egentligt ligger meget stabilt på vandet når trykket er taget af sejlet og med hjælp fra vores fantastiske træner Zakalina bliver hun trukket i land af RIB’en hvor mor Annette og far Malte står klar til at hjælpe med at få bugseret den trætte jolle i land. Det er godt at have gode venner og en time efter uheldet står sejlmager Jørgen Holm på havnen med en lækker Ceilidh mast der passer nogenlunde til Sofies vægtklasse. Den kan man endnu se ved Lynettens Jolleklub, for det nytter jo ikke at komme hjem og træne med en knækket mast.

Imellemtiden tager vinden til, så Sofie H og Thea aftaler at følges ind i havn istedet for at deltage i dagens trænings-regatta. Hvor Andrea er blevet af ved ingen, før hun kommer træt og våd ind halvanden time senere - hun havde ikke set at hun var den eneste af firkløveret der var ude på vandet, så hun deltog i en hæsblæsende regatta med nogle af verdens bedste E-jolle sejlere. Placering snakker vi ikke om, vi er stolte af vores udholdende ven. Aftenens italienske tre retters menu var velfortjent!

På anden dagen sagde vi farvel til Malte, Annette og Bobby som tog mod Bandol hvor Malte deltog i Middelhavs-mesterskabet. Men det kan han selv berette om. Uden vores klippe på land, tiltog nervøsiteten, men de følgende tre dage forløber mere udramatisk end den første.

Vi er i fællesskab væltet mere end 70 gange på fire dage og benene syrer hver eneste eftermiddag, men læringskurven gik stejlt opad. Vi lærte lænseteknik af Lars Johan Brodtkorp, sejlhåndtering af Christian Rinddom, ALT teknisk af Jesper Vogelius, hængeteknik af Per Baagø og blev støttet, heppet på og inspireret af vores nye idol Zaklina Litauniece.

De sidste to dage deltog vi alle i trænings-regattaerne hvor vi lå på startlinje med resten af feltet, hvorefter indædte kampe indbyrdes landede os på slutlinjen - ikke altid som de sidste.

Vi sluttede træningslejren af med at kramme Zakalina farvel og love at komme til træning med hende så snart muligheden byder sig og med Theas ord “er der bare så ærgerligt at vi ikke skal det her igen om en måned” - når kroppen lige er kommet ovenpå igen. Så tog Sofie og Sofie mod Milano for at finde hver deres fly hjem, mens Thea og Andrea kørte 19 timer med to joller på traileren for at komme hjem til Lynetten.

Malte, Annette og Bobby hentede de resterende joller og master på vejen hjem fra Bandol og vi kan kun sige at med gode venner, godt humør og masser af pasta er sådan en fire-dages træningslejr nok det eneste rigtige for fire kvinder i 30’erne på

Båd nyheder fra minbaad